Καλημέρα κόσμε!

Το πρώτο και σίγουρα πιο σημαντικό βήμα στην καλλιέργεια του ιπποφαούς είναι η σωστή επιλογή δενδρυλλίων και αυτό γίνεται με την αγορά πιστοποιημένων δενδρυλλίων συγκεκριμένων ποικιλιών. Δυστυχώς στην χώρα μας κυκλοφορούν δενδρύλλια ακατάλληλα για μια σωστή και αποδοτική καλλιέργεια  ιπποφαούς.Έχουν δεί πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια.
Attention-SZ-icon
Είδαμε ανθρώπους να πουλάνε σπορόφυτα(φυτά που προέρχονται από σπόρο και που δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε αν είναι αρσενικά ή θηλυκα) αντί γι ξεχωριστά δενδρύλλια αρσενικά και θηλυκά των κατάλληλων ποικιλιών έτσι ώστε να γίνει επιτυχημένα η επικονίαση.
Είδαμε δήθεν φυτώρια που πουλάνε δενδρύλλια ιπποφαούς αγνώστου προέλευσης χώρις να έχουν άδεια εισαγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού και προφανώς χωρίς τα φυτα αυτα να έχουν περασει τον έλεγχο και την πιστοποιηση του κεππυελ.
Έχουμε δει να γίνονται διαλέξεις από δήθεν επιστήμονες του εξωτερικού και συγκρεκριμένα της ανατολικής ευρώπης οι οποίοι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά έμποροι φυτών χωρίς καμία επιστημονική εργασία χωρίς κάποια βιβλιογραφία πάνω στο ιπποφαές.
Είδαμε ανθρώπους να πουλάνε μέχρι και άλλο είδος φυτού και συγκεκριμένα τον Ελαίαγνο(Elaeagnus Umbellata) σαν να είναι δήθεν νέα ποικιλία ιπποφαούς!!  Η λίστα δυστυχώς είναι μεγάλη και σίγουρα δημιούργησε προβλήματα στην καλλιέργεια του ιπποφαούς στην Ελλάδα.
Αυτό που έχει να κάνει λοιπόν κάποιος που θέλει να ξεκινήσει μια καλλιέργεια με ιπποφαές είναι να διαλέξει φυτά ιπποφαούς τα οποία έχουν πιστοποίηση και έχουν ελεγχθεί από το Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ( ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ) τα οποία είναι υγιή  και είναι συγκεκριμένων δοκιμασμένων ποικιλιών ιπποφαούς. 
Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος προμηθευτής πιστοποιημένων δενδρυλλίων ιπποφαούς είναι η εταιρεία SymAgro με την οποία εξάλλου ξεκίνησε και η καλλιέργεια του ιπποφαούς στην χώρα μας.
Μπορείτε να προμηθευτείτε τέτοια πιστοποιημένα φυτά από το φυτώριο της SymAgro. Μαζί με την αγορά των φυτών σας προσφέρουν και εντελώς δωρεάν την τεχνική υποστήριξη καθόλη την διάρκεια της καλλιέργειας.
Posted in Χωρίς κατηγορία.